Bloggen

Tegenwoordig schrijven veel bedrijven maar ook particulieren een blog, het kost weinig geld maar kan wel erg tijdrovend zijn en het is moeilijk om steeds met unieke artikelen te komen die de lezer aanspreken. Het is moeilijk om te bepalen waarover geschreven gaat worden en er moet dus ook over nagedacht worden of alleen uw eigen bedrijf en producten/diensten erin voorkomen of dat u een overzicht geeft vanuit de gehele branche.
Wanneer een blog geschreven is kan dit op u eigen website van het bedrijf of kunt u voor een los domein kiezen. Het houden van een blog op uw eigen site is aan te bevelen, zodat bezoekers dit direct samen zien met het bedrijf wat een positief gevolg kan geven, zo zullen bezoekers blijven hangen en verder kijken op uw website.

Bloggen is niet zomaar iets dat binnen een paar minuten gepiept is, er moet eerst een onderwerp gevonden worden wat mensen zal aanzetten om te gaan lezen en het voort te vertellen.

Gastbloggers

Wanneer uw blog genoeg bezoekers heeft kunt u uw blog ook openstellen voor de buitenwereld, hierdoor ontvangt u gastbloggers, waardoor het aantal artikelen op uw blog verhoogt wordt. Let hierbij wel op dat de artikelen relevant zijn aan wat uw bedrijf doet en aanbied en dat er geen negatieve dingen op komen te staan, dit kan ontzettend slecht zijn voor uw eigen reputatie terwijl het niet eens zelf geschreven is. De gastbloggers pakken zo'n uitdaging met twee handen aan doordat hun blog dan eindelijk door een groter publiek gelezen wordt en een groot voordeel van deze gastbloggers is dat ze vaak hun eigen lezers meenemen naar uw website. Het aantal bezoekers voor volgende keren zal dus blijven stijgen.

Voordelen en nadelen van bloggen

Alles wat gebeurt op het internet bevat voordelen en nadelen. Een optie bij een blog is of u reacties toelaat van buitenstaanders, wanneer u dit toelaat zal er veel interactie ontstaan bij uw blog. Mensen zullen reageren en er kan wellicht vanuit reacties weer een nieuw onderwerp ontstaan voor een volgende blog. Wanneer u blogs leest van andere en hier op reageert zal de kans groot zijn dat ze ook naar uw blog komen. Laat het vergroten van het bezoekersaantal dus maar beginnen!

Een tweede voordeel van een blog wanneer u over uzelf en de producten schrijft is dat het eenvoudig is om teksten door te laten linken naar de pagina waar het over gaat. Denk hierbij aan een bepaalde trui, door hier op te klikken komt u direct terecht in de webshop bij die trui. Dit noemen ze het gebruik maken van 'long tail trefwoorden'.

Een van de nadelen van een blog is de tijd die erin gestoken moet worden, het zijn niet zoals bij Twitter kleine zinnetjes maar het moet echt een geheel logische tekst zijn. Een onderwerp kiezen is ook een proces dat vooraf gaat aan het schrijven en is erg belangrijk. Wanneer een blog verwaarloosd wordt doordat er te weinig tijd voor is of te weinig inspiratie kan dit een erg negatieve effect hebben op uw imago.
Doordat een blog openlijk is en er van iedereen reacties geplaatst mogen worden is het voor spam erg gemakkelijk om hier toe te slaan. Voor bloggers is het erg vervelend maar tegenwoordig zijn er veel organisaties die deze negatieve manier van reclame maken proberen tegen te gaan.

Denk dus goed na of u wel of niet een blog gaat beginnen, bent u zelf goed in pakkende teksten schrijven en heeft u er genoeg tijd voor twijfel dan niet en begin met bloggen!

Kleurgebruik

Het kleurgebruik van een website of logo zijn allesbepalend voor een organisa

lees meer

Film weetjes

Downloaden van films, series en muziek is sinds kortere tijd gelegaliseerd mi

lees meer

Website zelf beheren

Veel mensen zijn zich bewust van het nut van een website, het online visiteka

lees meer