Kleurgebruik

Het kleurgebruik van een website of logo zijn allesbepalend voor een organisatie en spelen hierdoor ook een erg belangrijke rol bij de uitstraling van je huisstijl. Het bepaald de sfeer van een website en is dus een belangrijk aspect voor bezoekers of ze willen blijven of niet. Het gebruik van kleur in het logo bepaald de uitstraling en het imago van een organisatie dat zij willen overbrengen naar de consument. Vloekende kleuren kunnen afkeurend werken wat een negatief effect zal hebben op de klandizie. Verder moet er in het achterhoofd altijd rekening gehouden worden met de emoties wat sommige kleuren kunnen opwekken. Wanneer iemand zwarte kleuren ziet wekt dit direct een negatieve en donkere sfeer op, terwijl het gebruik van oranje weer als erg feestelijk wordt gezien. Hou dus altijd in uw achterhoofd welk imago u wilt uitstralen met uw logo zodat u altijd als professioneel gezien wordt.

Internationaal

Wanneer een organisatie van plan is om in de toekomst internationaal te gaan is het ook van belang om de goede kleuren te kiezen. Door de cultuurverschillen wereldwijd kan het wel eens voorkomen dat de interpretatie van een kleur in Nederland heel anders is als ergens anders op de wereld. Het logo moet dus geen negatieve gevoelens opwekken op de internationale markt. Een goed voorbeeld hiervan is de kleur wit; in de westerse cultuur wordt deze kleur geassocieerd met puurheid, vrede en zuiverheid terwijl de kleur wit in China geassocieerd wordt met dood. Neem deze cultuurverschillen dus mee als een zware weegfactor.

Modegevoelig

Niet alleen voor kleren geldt dat er jaarlijks weer nieuwe trends worden bedacht en nagevolgd. Voor kleurgebruik geldt dit net zo goed, jaarlijks zijn weer andere kleuren mooi en de combinaties ervan veranderen ook constant in wat mooi is en wat niet.
Gebruik dus geen kleuren die erg beïnvloed kunnen worden door trends en mode waardoor ze het jaar erna slecht voor uw imago kunnen zijn. 

Social media platform kiezen

Om social media kan niemand meer heen tegenwoordig, bijna iedereen is wel erg

lees meer

Huisstijlen

Niemand weet echt de exacte definitie van een huisstijl waardoor er vanalles

lees meer

Bloggen

Tegenwoordig schrijven veel bedrijven maar ook particulieren een blog, het ko

lees meer