Website zelf beheren

Veel mensen zijn zich bewust van het nut van een website, het online visitekaartje dat van over de hele wereld bezocht kan worden. Maar daarbij maakt men zich vaak direct zorgen over hoe ze deze dienen te onderhouden. Vaak is er weinig tot geen technische kennis, is het dan toch mogelijk om de website zelf te beheren? Jazeker!

CMS systeem

CMS staat voor content management system oftewel content beheer systeem. Het is een fijne manier om gegevens en bestanden op het internet te publiceren zonder dat u alle technische handelingen hoeft uit te voeren. U hoeft dus voor het ontwikkelen van een website door middel van CMS geen al te grote kennis te hebben van de technische aspecten hiervan.

HTML

HTML is een wat ingewikkelder programma om uw website mee te maken. Er is veel kennis voor nodig om alles in goede banen te laten leiden. HTML is de afkorting van hypertext markup language, dit is computertaal wat gebruik maakt van codes; ook wel tags genoemd, waarmee u een website kan inrichten.
Deze HTML-tags worden doorgegeven aan de browser, zodat deze weet wat wel en niet zichtbaar moet zijn op de website. Door de veel verschillende tags die gebruikt kunnen worden en die dus steeds voor iets anders staan kunt u uw website zo inrichten zoals u het in gedachte had. De tags kunnen de plaats van dingen bepalen, de grote ervan bepalen, welke teksten hier bij komen en ga zo maar door.
Om gebruik te kunnen van HTML hoeft u geen specifiek programma ter beschikking te hebben, het belangrijkste van HTML is dat alle codes correct worden opgesteld zodat het eindresultaat verbluffend zal zijn.

CSS

CSS staat voor cascading style sheets en geeft u de mogelijkheid om de vormgeving van de webpagina's los te koppelen om ze zo centraal vast te leggen. CSS is er dus voor gemaakt om de vormgeving te bepalen van elk element in een website. Voorbeelden van de bepaalde elementen zijn de achtergrondkleur en lettertype. Deze elementen worden dan automatisch op alle pagina's hetzelfde, wanneer dit niet het uiteindelijke plan was moet dit aangegeven worden.

SEO

Search engine optimization is de gehele naam voor SEO. Met het gebruik van SEO zal uw website beter te vinden zijn wanneer er gezocht wordt via online zoekmachines. Door gebruik van verschillende tools zoals het gebruik van keywords is het mogelijk om betere scores te verkrijgen en hoe beter u te vinden bent hoe meer bezoekers uw website zal verkrijgen waardoor waarschijnlijk de inkomsten ook omhoog zullen gaan.
Het gebruik van keywords bevorderd het zoeken van uw website doordat de woorden gebruikt worden op uw website waar de meeste mensen altijd op zoeken, verder zijn er nog meerdere mogelijkheden voor deze search engine optimization.

Kleurgebruik

Het kleurgebruik van een website of logo zijn allesbepalend voor een organisa

lees meer

Huisstijlen

Niemand weet echt de exacte definitie van een huisstijl waardoor er vanalles

lees meer

Film weetjes

Downloaden van films, series en muziek is sinds kortere tijd gelegaliseerd mi

lees meer